Οι βομβιστικές επιθέσεις στη Δύση φέρνουν τον πόλεμο εκεί που ανήκει

(Σίβα) Η όαση της Σίβας είναι μια πόλη 35 χιλιάδων κατοίκων στη μέση της Δυτικής Ερήμου της Αιγύπτου, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Σκονισμένη, με ξυπόλητα παιδιά να παίζουν στους δρόμους, με 10χρονα να οδηγούν τρίκυκλα με καρότσα και αμάξια για να μεταφέρουν τις μανάδες και τις αδερφές τους, χωρίς φανάρια κυκλοφορίας, με κάρα, γαϊδούρια και κότες στο δρόμο. Οι κάτοικοι είναι πολύ πιστοί χωρίς όμως την επιδεικτικότητα του Καΐρου. Την ώρα της προσευχής τα μαγαζιά είναι κλειστά.

paris

Ευχαριστώ τη Μ. που μετά την ανάρτηση μού έστειλε αυτό το σκίτσο!

Ο σπιτονοικοκύρης μου με συνάντησε κακόκεφος. Μα δεν είχα μάθει τίποτα; Έγινε βομβιστική επίθεση στη Γαλλία, σ’ ένα στάδιο. Σκοτώθηκε ένα σωρό κόσμος. Ο κόσμος το συζητούσε συγκλονισμένος. Έχει πάρει κανείς την ευθύνη; Το DAESH (= ISIS) θα είναι.

Κι αφού έδωσα κλίμα, θα εξηγήσω τους λόγους της δικής μου απάθειας. Και θα μιλήσω σε α΄ πρόσωπο για να μην τα φορτώσω όλα στα ιμπεριαλιστικά και παραδοσιακά αποικιακά κράτη που διεξάγουν πολέμους στον υπόλοιπο κόσμο. Η Ελλάδα είναι επίσης ιμπεριαλιστικό κράτος απ’ την αρχή της ιστορίας της κι έχω πεισθεί με τη θέση των Αυτόνομων Αντιφάδων (βλ. Η Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου) ότι υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να μπει σε πόλεμο: πολιτική κρίση και ήττα της εργατικής τάξης.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η ετοιμοπόλεμη Ελλάδα, που προς το παρόν αρκείται στο να μην ασκεί βέτο στους πολέμους που διεξάγονται και να παίζει επικουρικό ρόλο με το στρατό, το ναυτικό της και την παραχώρηση βάσεων εφόρμησης (αμερικανικές βάσεις, λιμάνια, βλ. περίπτωση Αστακού) κατέβαζε κανονικό στρατό στα πεδία των μαχών, όπως κάνει η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία κλπ. Πώς θεωρούμε ότι θα παρουσιαζόταν αυτό στα ΜΜΕ; Εννοείται ως το απολύτως αναγκαίο, ως αναπόφευκτη ανθρωπιστική επιλογή για την αποτροπή ευρύτερης κρίσης που θα λειτουργούσε ως ντόμινο. Πολύς κόσμος θα το έχαφτε. Άλλος θα αδιαφορούσε. Κάποιος θα διαφωνούσε. Όποια και θα είναι η θέση μας, θα είμαστε χρηματοδότες του πολέμου, καθώς αυτός θα διεξάγεται από το μπάτζετ του υπουργείου Αμύνης, που στην προκειμένη θα έπρεπε να ονομάζεται υπουργείο Πολέμου, όπως ήταν στο παρελθόν. Ιδιαίτερα οι πρώτες δύο κατηγορίες θα ήταν και συνεργοί, η πρώτη με τη συμφωνία, η δεύτερη με την παθητική αδιαφορία. Ας πάρουμε τώρα την τρίτη κατηγορία στην οποία θα ανήκω εγώ και ίσως αρκετοί απ’ όσες/ους διαβάζουν (ελπίζω). Τι θα ήταν αρκετό για να επιδείξουμε τη διαφωνία μας; Επιλογές: 1) Να κατακρίνουμε την κυβέρνηση στη στάση των λεωφορείων και στα καφενεία. 2) Να κάνουμε διαδήλωση μια φορά τη βδομάδα. 3) Να κάνουμε διαδήλωση μια φορά τη βδομάδα και μονοήμερη απεργία μια φορά το μήνα. 4) Να κάνουμε διαδήλωση μια φορά τη βδομάδα και κατάληψη κάποιου κτιρίου για να λειτουργήσει ως κέντρο πληροφόρησης του αγώνα. 5) Να βάλουμε βόμβες σε γραφεία πολιτικών. 6) Να αρχίσουμε απαγωγές πολιτικών προσώπων. 7) Να κάνουμε δολοφονίες ……. τελευταίο) Να κάνουμε μαζική απεργία πείνας μέχρι τη λήξη του πολέμου.

Οι πόλεμοι, από τον Πόλεμο του Κόλπου και εξής, είναι πόλεμοι χωρίς δυτικά πτώματα. Ενώ η Δύση διεξάγει πόλεμο, οι νεκροί δεν είναι δικοί μας. Οι αποστειρωμένες από αίμα ειδήσεις δεν δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής: τα ακρωτηριασμένα πτώματα, τα χυμένα μυαλά, όσες/ους μένουν χωρίς κάποιο μέλος (χέρι, πόδι κλπ), χωρίς όραση ή ακοή, χωρίς παιδιά, χωρίς μανάδες, χωρίς αδέρφια. Χωρίς σπίτι, πάλι και πάλι. Χωρίς συναίσθημα. Χωρίς αύριο.

Μια βόμβα πέφτει και ισοπεδώνει μια γειτονιά. Αυτός που πάτησε το κουμπί δεν πεθαίνει με τα θύματά του. Δεν είναι επιχείρηση αυτοκτονίας. Πατάει το κουμπί και φτιάχνει καφέ, σίγουρος/η ότι έκανε το καθήκον του απέναντι στην ανθρωπότητα, ή απλά αυτό για το οποίο πληρώνεται, κοινώς τη δουλειά του. Η Δύση διεξάγει πολέμους χωρίς πτώματα. Η Δύση διεξάγει πόλεμο με απόλυτη συνέργια των κατοίκων της, ακόμη κι όταν αυτοί διαφωνούν. Γιατί η διαφωνία μας είναι light. Κι ας μη μου πει κανείς/καμιά το αντίθετο. Οι επιχειρήσεις αυτοκτονίας φέρνουν τον πόλεμο στη Δύση. Είναι οι βόμβες που ισοπεδώνουν γειτονιές, ως κομμάτι των απαραίτητων παράπλευρων απωλειών ενός πολέμου.

Ας γυρίσω στο α΄ πρόσωπο. Όταν η Ελλάδα θα μπει ενεργά σε πόλεμο και πεθάνω σε επιχείρηση αυτοκτονίας κάποιου/όποιου ήρθε αρκετά αποφασισμένος/η για να πάρει εκδίκηση, το δηλώνω από τώρα: θα στοιχειώσω όποιον προσπαθήσει να καπηλευτεί το θάνατό μου μιλώντας για την αθωότητά μου. Θεωρήστε τη συνέργεια και την ενοχή μου δεδομένη. Θεωρήστε τον θάνατό μου δίκαιο. Γιατί πιθανολογώ πως η διαφωνία μου θα είναι light. Αν δεν είναι, ίσως να έχω πεθάνει/σκοτωθεί ήδη.

Advertisements
Published in: on Νοέμβριος 15, 2015 at 20:18  4 Σχόλια  

The URI to TrackBack this entry is: https://sindesimecairo.wordpress.com/2015/11/15/%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b7-%cf%86%ce%ad%cf%81/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. You are simply adorable Connection with Cairo!
  I have only one point…regarding
  Τι θα ήταν αρκετό για να επιδείξουμε τη διαφωνία μας;
  Been there done that…
  The solution is outside the problem.
  Lets stand not against this, x, x, x, x, but for the greater good of all.
  The Civilized world doesn’t feel! Cultural injections might ease the shocking atmosphere… The governments are not wise so rising against them is not helpful…. now rising beside them the true values… is actually the true meaning of Democracy

  Feeling Totally Responsible 🙂
  Happy to read from you…

  • Welcome dear Resy! Well I don’t know how you read me (in Greek or in Google translate?). My point was different: it was about suicide bombing within the western world and my point is that I consider it as part of the war the West performs in other parts of the war.

 2. aqua έχεις μέιλ (από προχτές), γράψε μου κάτι μόλις βρεις ίντερνετ ε;

  • το είδα καλέ μου Δύτη και σου απαντώ!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: