σχολείο για τη ζαπατιστική ελευθερία μέσω ίντερνετ

Είχα κάποια στιγμή ξεκινήσει να μεταφράζω μια σειρά κειμένων του εξεγερμένου υποδιοικητή Μάρκος του EZLN. Μετέφρασα τα έξι πρώτα και μετά το άφησα λίγο το πράγμα. Αλλά μην ανησυχείτε: μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους ζαπατίστας που δημιουργήθηκε στην Αθήνα πέρσι το Σεπτέμβη αποφάσισε να εκδόσεις τις μεταφράσεις των κειμένων σε συνεργασία με τις εκδόσεις των Ξένων. Πήραν και τα κείμενα αυτού του μπλογκ, τα επιμελήθηκαν και μετέφρασαν και τα υπόλοιπα, οπότε σύντομα (αυτό το μήνα είχαν πει σε μια συνέλευση που έτυχε να βρεθώ) θα το βγάλουν.

Στο μεταξύ τα κείμενα αυτά είχαν συνέχεια (θα είμαι ειλικρινής ότι δεν την έχω παρακολουθήσει ολόκληρη). Μαζί με τις αναλύσεις ήρθε μια πρόσκληση για συμμετοχή σε ένα σχολείο που θα διδάξει την ελευθερία όπως όπως την έχουν καταλάβει οι ζαπατίστας στα χρόνια του αγώνα τους. Το σχολείο θα λάβει χώρα τον Αύγουστο στα ζαπατιστικά καρακόλ. Ήδη έχουν σταλεί οι προσκλήσεις και έχουν ανταποκριθεί 1500 άτομα και άνοιξαν θέσεις για άλλα 200.

Ο λόγος όμως που γράφω αυτή την ανάρτηση είναι άλλος. Οι ισπανόφωνοι αλληλέγγυοι (δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα και για μη ισπανόφωνους) μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεδιασκέψεις μέσω ίντερνετ σε ημερομηνίες γύρω από το 15Αύγουστο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανάρτηση.

Published in: on Ιουλίου 20, 2013 at 11:29  3 Σχόλια  

The URI to TrackBack this entry is: https://sindesimecairo.wordpress.com/2013/07/20/%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b6%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. […] ελευθερία σύμφωνα με τους και τις ζαπατίστας”. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 16 Αυγούστου και […]

  2. […] “Η ελευθερία σύμφωνα με τους και τις ζαπατίστας”. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 16 Αυγούστου και […]

  3. […] “Η ελευθερία σύμφωνα με τους και τις ζαπατίστας”. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 16 Αυγούστου και […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: