εκδήλωση για δημιουργία πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους ζαπατίστας

Σύντροφοι από την Αθήνα μού έστειλαν προλίγου κάλεσμα για τη διοργάνωση της παρακάτω εκδήλωσης. Αναρτώ την αφίσα και το κάλεσμα. Βρίσκονται και εδώ.

solidaridad a los zapatistas Grecia

ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ
ZAPATISTAS

Συντρόφισσες και σύντροφοι με διαφορετικές αφετηρίες και εμπειρίες που όμως, εδώ και χρόνια, βαδίζουμε πάνω στο κοινό μονοπάτι του αγώνα των από κάτω για αλληλεγγύη, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, αυτονομία, αυτοδιαχείριση, δηλαδή του αγώνα για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, συναντηθήκαμε.

 Συναντηθήκαμε εμπνεόμενοι από τον αγώνα των «πιο μικρών της γης», όπως αυτοχαρακτηρίζονται οι Ζαπατίστας, οι οποίοι, εκεί στα βουνά του νοτιανατολικού Μεξικού, κατακτούν κάθε μέρα την αυτονομία τους και πραγματώνουν την επιλογή τους να αυτοκυβερνηθούν.

 Συναντηθήκαμε αφουγκραζόμενοι το λόγο και το κάλεσμά τους για την παγκοσμιοποίηση των αγώνων ως μόνο όπλο αντίστασης αλλά και αντεπίθεσης  στην παγκοσμιοποιημένη λαίλαπα του νεοφιλιλευθερισμού.

 Συναντηθήκαμε διαπιστώνοντας πως κοινό σημείο και θέληση όλων μας είναι να δράσουμε αλληλέγγυα στους Ζαπατίστας και τις κοινότητές τους, να δώσουμε και να πάρουμε την εγγύηση για την αμοιβαία υποχρέωση στον αγώνα και τη βοήθεια στα δύσκολα. Δεν αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια ζαπατιστική κοινότητα στον ελλαδικό χώρο αλλά, αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητά μας, να προωθήσουμε και να γνωστοποιήσουμε σε όλους τα προτάγματα, τις πρακτικές, τα οράματα αλλά και την καταστολή που δέχονται οι αγώνες εδώ  κι εκεί.

 Η αλληλεγγύη, για εμάς, βρίσκεται στην καθημερινή μας πρακτική και μας κάνει να νιώθουμε εξεγερμένοι κάθε στιγμή της ζωής μας: όταν μαγειρεύουμε στη συλλογική μας κουζίνα, όταν φυτεύουμε στο συλλογικό μας μπαξέ, όταν ανταλλάσσουμε αντικείμενα στα ανταλλακτικά – χαριστικά μας παζάρια, όταν συμμετέχουμε, κινούμαστε, διασκεδάζουμε, διαδηλώνουμε. Είναι η αμφίδρομη σχέση που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εκφραστεί από ανθρώπους και συλλογικότητες που αποδέχονται κέντρα αποφάσεων που από τα πάνω ορίζουν τη ζωή και τη δράση τους.

 Η πρωτοβουλία μας λειτουργεί: αυτοοργανωμένα, γιατί δεν περιμένουμε από κανέναν άλλο να καθορίσει τη ζωή και το μέλλον μας, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις επιλογές μας, μαθαίνοντας από τα λάθη μας, αδιαμεσολάβητα, γιατί κάθε λογής θεσμοί που μοιράζουν και διαχειρίζονται εξουσίες έχουν στριμώξει τις υπάρξεις μας μέσα σε κόμματα, ψήφους, θεαματικότητες, πωλήσεις και ποσοστά που δεν έχουν θέση στη ζωή που ονειρευόμαστε, αντιιεραρχικά, γιατί δεν παραχωρούμε σε κανέναν τις ισότιμες σχέσεις και τη συλλογική μας δράση.

Καλούμε, λοιπόν, κάθε συντρόφισσα και κάθε σύντροφο που δρα από τα κάτω, αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά, έξω και πέρα από κόμματα και κομματικές λογικές, κάθε αγωνίστρια, κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο που δέχεται πως τα πιο πάνω προτάγματα ορίζουν τη ζωή του, να συμμετάσχει στη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους/στις Ζαπατίστας.

Από τα βουνά της Τσιάπας μέχρι τη γη της Ευρώπης.

Εδώ κι εκεί, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Advertisements
Published in: on Μαρτίου 12, 2013 at 12:25  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://sindesimecairo.wordpress.com/2013/03/12/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: