οι εκλογές στο Μεξικό… συνεχίζονται

Η μέρα ήταν μεγάλη… Θα τα γράψω συνοπτικά γιατί είναι αργάμιση.

Στις καλύτερα περιφρουρημένες εκλογές στην ιστορία του Μεξικού, όπου την περιφρούρηση είχαν αναλάβει πολίτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν νεολαία που συμμετέχει στο κίνημα #Εγώ είμαι ο 132 (βλ. προηγούμενο ποστ), υπήρξε η δυνατότητα να καταγραφούν πάμπολλες παρατυπίες.

Εκτός από την προβληματική διαδικασία σε πολλές περιπτώσεις (εκλογικά κέντρα που άνοιξαν με αρκετές ώρες καθυστέρηση, κάποια που δεν άνοιξαν καθόλου, υπολειτουργία των ειδικών καλπών για τους ετεροδημότες), καταγράφηκαν απειλές και βίαια επεισόδια.

Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο (βλ. προηγούμενο ποστ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα γρήγορης καταμέτρησης που ανακοίνωσε το υπεύθυνο όργανο, κέρδιζε με 7% (τώρα, ώρα 1:49, είναι στο 3%: εδώ ζωντανά η καταμέτρηση) τον κεντροαριστερό υποψήφιο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (ΑΜΛΟ). H γρήγορη καταμέτρηση βασίζεται σε ένα ποσοστό των ψήφων. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη και ο ΑΜΛΟ ανακοίνωσε πριν δυο ώρες ότι θα τα περιμένει για να δράσει. Αντίθετα ο Πένια βιάστηκε να πανηγυρίσει τη νίκη του.

Το κίνημα #Εγώ είμαι ο 132 ανακοίνωσε ήδη ότι, δεδομένων των ανωμαλιών που κατέγραψε, της βίας κατά την ημέρα των εκλογών, καθώς και την εξαγορά ψήφων και τις πάμπολλες παρατυπίες πριν τις εκλογές, δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών, και θα ανακοινώσει τις δράσεις του μετά τη διαπανεπιστημιακή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Δεδομένων των παραπάνω, η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ: το in.gr και άλλα μέσα που μετέδωσαν ότι ήταν «άνετη» η νίκη του Πένια Νιέτο ας ελέγχουν καλύτερα τις πηγές τους. Εμείς εδώ δεν έχουμε χάσει την ελπίδα…

 

Published in: on Ιουλίου 2, 2012 at 02:01  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://sindesimecairo.wordpress.com/2012/07/02/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: